Het nieuwe incubatorprogramma biotope van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie VIB stelt zich open voor internationale start-ups met innovatieve en impactvolle ideeën in de agro- en voedingsbiotechnologie. Zowel de Vlaamse Regering, de Europese Unie, de Stad Gent en VIB investeren in de incubator.

“VIB wordt internationaal erkend als katalysator en oprichter van toonaangevende biotechbedrijven”, aldus Jérôme Van Biervliet, managing director bij VIB. “Met biotope willen wij ook externe ondernemers begeleiden, met toegang tot technologie en startkapitaal die ze nodig hebben om hun ideeën verder uit te werken en te vertalen in bloeiende bedrijven.”

“Biotope wordt een katalysator voor ondernemerschap bij jong talent en zal zo bijdragen tot de versnelde groei van het Vlaamse biotech ecosysteem. Vlaanderen is het kloppend hart van één van de meest innovatieve en actieve agrofood regio’s in de wereld. Hier hebben start-ups een ideale uitvalsbasis en netwerk om hun groei naar positieve impact verder te zetten.”