HNGRY levert sinds de tweede lockdown kant-en-klare maaltijden aan huis op wekelijkse basis. Met succes, want vandaag verdeelt het maandelijks meer dan 10.000 maaltijden over heel Vlaanderen. In zijn eerste jaar mocht HNGRY afklokken op een omzet van meer dan 1 miljoen euro.

HNGRY werd in 2014 opgericht als Belgisch pionier met maaltijdboxen, maar trok zich door de komst van grote buitenlandse spelers in 2017 tijdelijk terug uit de markt om te kijken in welke richting de maaltijdbox zich ontwikkelde. “De markt van de klassieke maaltijdboxen raakte verzadigd, wat ons overtuigde van een markt voor een verbeterde versie van de maaltijdbox die nog meer inzet op gebruiksgemak”, aldus founder Thierry Peeters.

HNGRY zet ook hard in duurzaamheid: er wordt uitsluitend gewerkt met lokale leveranciers en voedselverspilling is teruggebracht tot quasi nul, aangezien de productie pas opgestart wordt na de laatste bestelling.

Vanaf 1 juli levert HNGRY trouwens niet alleen meer in Vlaanderen, maar ook in Brussel. Bovendien zal er meer worden ingezet op belevering aan bedrijven. “Gezonde bedrijfsmaaltijden zijn een van de pijlers in de huidige war for talent”, besluit Peeters.