Antoine Geerinckx (CO2Logic) en Sarah Parent (Go Forest)

Het Zwitserse South Pole, naar eigen zeggen ’s werelds grootste klimaatconsulent, wordt aandeelhouder van Go Forest, de Oost-Vlaamse start-up van duurzaam onderneemster Sarah Parent die 4 mensen op de payroll heeft staan. De 32-jarige Gentse stopt zelf ook extra geld toe waardoor ze stevig in het zadel blijft en haar belang in Go Forest kan behouden.

Investeerders vinden was niet zo heel moeilijk, maar het was voor mij vooral belangrijk om ‘smart capital’ aan te trekken”, vertelt Parent aan Bloovi. “South Pole heeft overal ter wereld werknemers zitten, zodat wij onze projecten nog veel meer dan vroeger van dichtbij kunnen opvolgen. We krijgen er per direct ook twee teamleden van South Pole bij, die part time hun expertise zullen inzetten om ons bedrijf verder te doen groeien. ‘We are going to help you grow’, zei de CEO van South Pole letterlijk tegen mij."

Go Forest helpt bedrijven, verenigingen en individuen om hun ecologische voetafdruk te compenseren door bomen aan te planten op plekken in de wereld waar die de grootste impact hebben. Klanten van Go Forest kunnen met behulp van blockchaintechnologie via de bijhorende mobile app makkelijk volgen hoe snel ‘hun’ bomen groeien en hoeveel CO2 deze opvangen.

De Oost-Vlaamse start-up zag in de zomer van 2020 het levenslicht in de schoot van CO2Logic, het Brusselse klimaatadviesbureau van Knokkenaar en Belgisch klimaatpionier Antoine Geerinckx dat vorig jaar werd overgenomen door - jawel - South Pole. Nu die laatste aandeelhouder wordt van Go Forest, lijkt de cirkel zo goed als rond.