(copyright: vib.be)

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) bouwen op de campus van de VUB samen aan Bio-incubator Brussels bv. Het idee erachter is dat startende spin-offs zich hier kunnen ontwikkelen in de onmiddellijke nabijheid van onderzoeksgroepen die werken rond levenswetenschappen.

“Dit levendige self-supporting ecosysteem van startende biotechbedrijven zal gebruik kunnen maken van onderzoeksinfrastructuur, core facilities en pilootlijnen op onze campus”, aldus VUB-vicerector innovatie en valorisatie Hugo Thienpont. “Naast het verlenen van logistieke diensten zullen door de bio-incubator ook programma’s aangeboden worden voor het stimuleren, begeleiden en adviseren van jonge ondernemers.”

“Als partner in Bio Incubator Brussels zullen we niet alleen onze ervaring en expertise met incubatoren mee inzetten maar participeren we ook in de financiering van het project”, vult VIB Chief Operating Officer Wim Goemaere aan. “Zo begeleiden en ondersteunen we de VUB in de uitbouw van het VUB-incubator-ecosysteem.”