Andreas Ketels, founder van Glowbus

Glowbus, dat exclusieve, ambachtelijke vuursculpturen en kaarshouders maakt, besloot in november 2020 internationaal te gaan. Een jaar later zijn de producten beschikbaar in 26 landen op vier continenten, goed voor 80 distributeurs. Ondanks verschillende lockdowns en materiaalprijzen die tot 300 % omhoog gingen, moest de fabrikant uit Laakdal zijn sowieso al ambitieuze groeiprognoses in dat afgelopen jaar tot tweemaal toe verhogen.

Ik wist bij de eerste schets dat hier wel eens een grote doorbraak in zou kunnen zitten

Om van Glowbus een internationaal succes te maken, ging artiest Andreas Ketels in zee met ondernemerskoppel Andy Coomans en Daisy Nys. “Ik wist bij de eerste schets dat hier wel eens een grote doorbraak in zou kunnen zitten”, aldus de ambachtsman. “Maar hoe pak je dat aan op grote schaal? Ik ben altijd een gepassioneerd artiest geweest maar zet me vijf dagen achter een bureau en ik verwelk. Er zijn andere skills nodig om een mooi product in de wereld te krijgen.”

“Alles wordt in eigen atelier gemaakt in Vlaanderen en we zetten ons in voor ecologische duurzaamheid”, vult investeerder Andy Coomans aan. “Voor elke verkochte Dewdrop wordt de CO² gecompenseerd van productie én gebruik in de eerste 25 jaar. Zo plantten we al meer dan 8 hectaren bos aan in de Antwerpse Kempen, waar ons bedrijf gevestigd is.”