CEO Denis Dufrane

De Belgische UCL-spinoff Novadip, dat behandelingen ontwikkelt om beschadigd weefsel te herstellen bij patiënten, heeft 19 miljoen euro opgehaald in een Serie B-kapitaalrond. Die werd onder meer geleid door kapitaalfonds CR-CP Life Science Fund en de Belgische investeerders Fund+ en SRIW Life Sciences. Bestaande aandeelhouders VIVES Louvain Technology Fund en Invest BW namen ook deel, terwijl InvestSud zich als nieuwe investeerder aansloot. Met het geld wil Novadip vooral zijn 3M³-platform voor de ontwikkeling van producten in weefselreconstructie en oncologie verder doen groeien.

“De steun van nieuwe en bestaande investeerders is een bewijs van het vertrouwen in de mogelijkheden om op lange termijn patiënten levensveranderende voordelen te bieden”, aldus professor Eric Paul Pâques, voorzitter van de Raad van Bestuur van Novadip Biosciences.
“Deze succesvolle financiering zal ons in staat stellen de groei van ons unieke technologieplatform te versnellen en een belangrijke klinische studie in de VS af te ronden”, vult CEO en co-founder Denis Dufrane aan. “Verder ondersteunt het onze strategie om een gedifferentieerde en waardevolle pipeline van producten te ontwikkelen voor patiënten met duidelijke onbeantwoorde behoeften.”