Co-founder Jonathan Pham (staand) en CEO Raphaël Mathieu

We Invest, een Belgische scale-up in residentieel vastgoed, heeft zijn zinnen gezet op de Vlaamse markt. De franchisegever wil daarom in Vlaanderen verschillende vastgoedkantoren oprichten en heeft 4,5 miljoen euro groeigeld opgehaald om dat netwerk effectief uit te bouwen.

In 2020 kende het bedrijf wat aantal vastgoedkantoren in Brussel en Wallonië betreft een omzetgroei van maar liefst 95%. In Vlaanderen zouden er uiteindelijk 25 vestigingen moeten komen. Onze regio is overigens heel belangrijk voor We Invest, aangezien 65% van het totaal aantal Belgische vastgoedtransacties in Vlaanderen plaatsvindt.

We streven er niet alleen naar transacties van residentieel vastgoed te digitaliseren en zo te vergemakkelijken, maar ook om de markt transparanter te maken met behulp van data en artificiële intelligentie

Het kapitaal zal verder worden gebruikt om nog meer te investeren in technologie die het proces van vastgoedverkoop verregaand digitaliseert. “We Invest is een PropTech-bedrijf”, laat CEO Raphaël Mathieu er geen twijfel over bestaan.

“We streven er niet alleen naar transacties van residentieel vastgoed te digitaliseren en zo te vergemakkelijken, maar ook om de markt transparanter te maken met behulp van data en artificiële intelligentie. In dat opzicht willen we investeren in digitale transformatie door nieuwe technologische producten voor de immomarkt te ontwikkelen.”