Satisfact is een nieuwe app waarmee bedrijven via smart tooling en een bedrijfsspecifieke aanpak hun werkklimaat kunnen optimaliseren. De tool bundelt de expertise van enerzijds MindShare en anderzijds Pegamento.

Mindshare is gespecialiseerd in methodieken om werkgeluk, -tevredenheid en -klimaat in kaart te brengen aan de hand van metingen van gedrag, cultuur en leiderschap. Pegamento is dan weer de ontwikkelaar van Apptime, een ‘all-in-one’ app, waarmee werknemers kunnen chatten met hun leidinggevende en collega’s, beschikbaarheid en voorkeuren/wijzigingen kunnen doorgeven…

In Satisfact worden beide specialisaties niet alleen gebundeld, maar ook gecombineerd zodat bedrijven aan meer werkgeluk kunnen werken, wat op zijn beurt weer leidt tot hogere productiviteit en minder werkverzuim.

“Satisfact laat bedrijven toe om de methodiek zelfstandig te gebruiken en met die inzichten aan de slag te gaan – zonder consultants, maar data-driven”, aldus Willem van den Brink, CEO van Satisfact.

De ontwikkeling van Satisfact werd mee versneld door de massale shift naar telewerk, waardoor leidinggevenden en medewerkers elkaar nauwelijks nog fysiek ontmoeten en het lastiger wordt om ‘voeling’ te houden met medewerkers. Dankzij deze app kan dat werknemerswelzijn nu wel efficiënt worden opgevolgd en op peil gehouden.