Christian Teunissen, CEO van Xior

Na twee jaar onderhandelen heeft Xior Student Housing een unieke portefeuille van maar liefst 939 miljoen euro aangekocht. Deze kwantumsprong geeft de Belgische beursgenoteerde vastgoedspeler gespecialiseerd in studentenhuisvesting toegang tot (studentensteden in) Duitsland, Denemarken en Zweden, doet de groei in Polen versnellen en consolideert Xiors positie van nummer 1-platform voor studentenhuisvesting in continentaal Europa.

De portefeuille bestaat uit meer dan 5.000 units ontwikkeld door Basecamp, een gespecialiseerde ontwikkelaar en beheerder van slimme studentenruimtes op toplocaties in de buurt van universiteiten.

“Vanaf de start van Xior in 2007 zijn we blijven groeien en professionaliseren”, aldus oprichter en CEO Christian Teunissen wiens succesverhaal in Leuven startte met 45 studentenkamers. “Het bedrijf is razendsnel geëvolueerd van een klein familiebedrijf naar een echte professionele speler in studentenhuisvesting.”

“Met deze mijlpaal acquisitie van Basecamp zullen we ons groeiverhaal verderzetten door het toevoegen van drie nieuwe landen en elf state of the art, duurzame residenties die perfect aansluiten op onze bestaande portefeuille en toekomstvisie, en die onze positie als marktleider in continentaal Europa verder zullen verankeren. Ik ben ervan overtuigd dat de gecombineerde expertise van onze teams Xior naar het volgende niveau zal tillen.