(©wikimedia)

Het zijn geen prettige tijden voor Mark Zuckerberg: zijn sociale-mediakanalen liggen onder vuur omwille van desinformatie en privacyredenen, niemand lijkt te weten waar hij exact naartoe wil met zijn nochtans geldverslindende metaverse,…

Als gevolg daarvan kreeg het aandeel van Facebooks moederbedrijf Meta vorige week stevige klappen – goed voor een verlies van 200 miljard dollar – waardoor ook Zuckerbergs fortuin hevig bloedde. Met een (virtueel) verlies van 31 miljard dollar dreigt de topman en grootaandeelhouder van de Amerikaanse techreus nu zelfs uit de top-10 van rijkste mensen te vallen, waar hij tot voor kort nog op de vierde plaats prijkte. Nummer 11 op de lijst nadert hem bovendien tot op ‘amper’ 1 miljard.

Jeff Bezos, nummer twee op de lijst, heeft dan wél weer een mooie week achter de rug: Amazon won 170 miljard dollar aan aandelenwaarde, en de kale ondernemer zag zijn persoonlijk vermogen hierdoor met 19 miljard dollar aangroeien. Toch blijft Elon Musk met een vermogen van 239 miljard dollar voorlopig onbedreigd om nummer één staan.