Laurent Pantusa, country manager Ride Hailing bij Bolt

Voortaan kunnen inwoners en bezoekers van Brussel en de Vlaamse rand via de app van Bolt ritten bestellen bij VVB (Verhuur van Voertuigen met Bestuurder)- en taxichauffeurs. Samen met zijn elektrische deelsteps wil het populaire mobiliteitsplatform uit Estland een alternatief bieden voor het gebruik van privé-wagens en zo de rechtstreekse concurrentie aangaan met Uber. Om die reden wil Bolt ook het goedkoopste alternatief aanbieden, met een starttarief van 8 euro en een kilometerkost van 1,25 euro.

“Bolt brengt een oplossing op de markt die meerwaarde biedt voor zowel passagiers als chauffeurs”, aldus Laurent Pantusa, country manager Ride Hailing bij Bolt. “We houden de markt in Brussel al een tijd in de gaten, en willen graag onze lokale inzichten combineren met onze international ervaring.”

“We kijken vol vertrouwen naar deze lancering en zijn ambitieus om in België onze internationale kennis en de lokale Brusselse markt samen te brengen. Bolt wil een antwoord bieden op de verkeersknoop in Brussel en bijdragen aan het mobiliteitsdebat in België.