Karel Rabaut, co-founder en CEO van Beeple

De Noorse specialist in business cloudoplossingen Visma, dat eerder ook al het Gentse Teamleader inlijfde, heeft de Antwerpse tech scale-up Beeple overgenomen. Die laatste biedt plannings- en communicatieoplossingen voor organisaties met flexibele werknemers. Het snelgroeiende bedrijf heeft een leidende positie in de uitzendsector.

De tool, die trouwens ook gebruikt wordt door vaccinatiecentra heeft maandelijks zo’n 30.000 actieve gebruikers in 26 landen verspreid over drie werelddelen. De belangrijkste markt is de Benelux, met Frankrijk en Spanje als voornaamste groeilanden.

“We hebben de ambitie om stevig te blijven groeien in de Benelux en nieuwe markten in het buitenland te verkennen”, aldus Karel Rabaut, co-founder en CEO van Beeple. “Bij Visma komen we thuis in een ecosysteem dat onze business begrijpt en ons zal helpen om verder op te schalen, vooral op het gebied van SaaS.”

Met behulp van hun kennis op het gebied van SaaS, business development, OPS-processen en IT best practices, zullen we de omkadering van Beeple kunnen verbeteren en daar zal iedereen weldra de vruchten van plukken”, vult Beeple co-founder Nathan Samson aan.

De krapte op de arbeidsmarkt is een uitdaging waar ieder bedrijf mee te maken krijgt, en de unieke propositie van Beeple biedt veel meerwaarde om hierbij te helpen”, besluit John Reynders, Area Director Benelux bij Visma.