Kevin De Bruyne (© Эдгар Брещанов, CC BY-SA 3.0 GFDL, via Wikimedia Commons)

Kevin De Bruyne treedt in de voetsporen van topvoetballers Thibaut Courtois en Vadis Odjidja door in toptechnologie van Belgische makelij te investeren. Concreet neemt De Bruyne een minderheidsbelang in Sports & Leisure Group (SLG), een wereldspeler en Europese koploper in kunstgras die jaarlijks 15 miljoen vierkante meter ontwikkelt. Het Oost-Vlaamse bedrijf heeft in totaal 4 fabrieken: naast thuisbasis Sint-Niklaas rolt er ook kunstgras van de band in Bergamo (Italië), Asunción (Paraguay) en Huizhou (China).

Zo is de hybride grasmat (natuur- en kunstgras) in het stadion Santiago Bernabéu van Real Madrid van hun hand, net als het trainingsveld van Milan en heel wat internationale sportterreinen voor hockey, tennis, rugby, American football en golf.

Als kersverse aandeelhouder vervoegt De Bruyne het Amerikaanse durfkapitaalfonds Sun European en het management van Sports & Leisure Group zelf, onder leiding van CEO John Penninck. Het Amerikaanse investeringsfonds nam de Belgische groep in de zomer van vorig jaar over, voor een kleine 300 miljoen euro.

Dit is overigens niet de eerste investering van de Belgische sterspeler van Manchester City. Vorig jaar nog stapte hij in het Amerikaanse Therabody, dat massagetoestellen maakt in functie van optimaal spierherstel. Onze landgenoot is ook betrokken bij BALLN, een Australisch-Brits bedrijfje dat technologie ontwikkelde om jeugdvoetballers te filmen en hen op die manier de nodige feedback te geven over hun verbeterpunten.